Het verhaal van Aike; werken bij een TBS-kliniek
Meekijken met onze zorgprofessionals
Onze uitzendkracht Aike is alweer bijna een jaar werkzaam bij onze opdrachtgever, een forensisch psychiatrisch centrum (FPC). Zij behandelen tbs-patiënten met aantoonbaar risicovol gedrag met als belangrijkste doel een veilige terugkeer in de samenleving. Werken in een tbs-kliniek klinkt voor velen erg spannend, maar voor de meeste Inzetbaren is het juist een grote wens om in een dergelijke setting te kunnen werken. En het hééft ook zeker heel veel mooie kanten! Aike vertelt jullie hieronder graag meer over.
‘Binnen deze TBS-kliniek kun je daar je steentje aan bijdragen. Iets wat ontzettend gewaardeerd wordt.’
Ik werk alweer sinds november op een leuke plek binnen een TBS-kliniek.
Het leuke van het werken in een TBS-kliniek is dat je bezig bent met mensen die, na hun delict en gevangenisstraf, een behandeling moeten ondergaan. Je ondersteunt de patiënten in hun traject terug naar de samenleving. Voor de één gaat dit wat sneller dan voor de ander.
Binnen deze TBS-kliniek kun je daar je steentje aan bijdragen. Iets wat ontzettend gewaardeerd wordt. Je werkt als sociotherapeut en bent voornamelijk op de groep met de patiënten aan het werk. Je ondersteunt ze indien nodig met praktische zaken en je hebt gesprekken met ze. De ene keer gewoon een gezellig praatje, de andere keer help je ze met hun gedachten die vastlopen. Soms moet je ze ook wijzen op hun verantwoordelijkheden en valkuilen. Als ze ergens tegenaan lopen probeer je hen vanuit een andere hoek te laten kijken naar de uitdaging waar zij voor staan.
Het is hier ook mogelijk de SUST (Samen Uit Samen Thuis) training te volgen. Je mag dan met patiënten op verlof. Je merkt dan dat patiënten ineens anders reageren. Ze zijn buiten en voelen dan niet meer die druk van het opgesloten zijn. Je krijgt dan weer ineens veel meer openheid in gesprekken.
Op de afdeling waar ik werk, hebben de patiënten in hun eigen tuin een moestuin aangelegd. Een collega heeft geholpen met het uitgraven en omspitten. Een andere collega is met een patiënt naar de Intratuin geweest voor de eerste spullen die nodig waren hiervoor en ik ben later ook nog een heleboel planten en zaden, zoals komkommers, sperziebonen, paksoi, sla, etc. gaan halen. Daar wordt nu veel van gegeten. Op deze manier kun je de patiënten ook op een meer ontspannen manier helpen in hun traject.
Als je het wat lijkt neem dan contact op met Mandy van de afdeling Detachering om je verder te laten informeren, en kom ook bij deze TBS-kliniek werken!
Aike
Lees vooral verder
Keurmerk ZOIZ
Om schijnzelfstandigheid en fraude te voorkomen, sluit Inzetbaar zich vanaf 1 januari 2025 aan bij het kwaliteitsregister ZOIZ (Zelfstandig Ondernemen in de Zorg). Dit kwaliteitskeurmerk helpt opdrachtgevers betrouwbare samenwerkingen aan....
Nieuwe operationeel manager
Aangenaam! Hallo iedereen, Graag stel ik mezelf even voor aan degene die mij nog niet kennen. Ik ben Jan Speckens, de nieuwe operationeel manager bij Inzetbaar. Jaren geleden ben....