Weerbaarheid in de praktijk – Daniël aan het woord

Op herhaling

De training Humanitaire begeleidingstechnieken (Module 2), wordt jaarlijks ter herhaling aangeboden aan onze uitzendkrachten en ZZP’ers. ZZP’er Daniël Velders legt uit waarom dit belangrijk is. 

“Soms zijn er momenten waarop het denken bijna niet meer gaat. Je wordt dan overheerst door agressie. Wat ga je doen?”

Soms zijn er momenten waarop het denken bijna niet meer gaat. Je wordt dan overheerst door agressie. Wat ga je doen? Vechten, vluchten of logisch handelen op basis van wat je automatisch kan doen, doordat je gevoel en je lichaam één zijn. Het inschatten van jouw persoonlijke veiligheid en handelen.

 

Ik heb het persoonlijk ervaren tijdens een ernstig geweldsincident, waarbij ik gegijzeld werd. In een korte reflex van gedachten dacht ik aan de trainers André en Johan. In mijn geval ging ik mij concentreren op de-escalerend reageren én het zoeken van een veilige plek.

 

“Ik heb het persoonlijk ervaren tijdens een ernstig geweldincident, waarbij ik gegijzeld werd.”

Je weet nooit hoe een escalatie verloopt, dat heb je niet in de hand. Gemotiveerd trainen wel. Daar zul je merken dat jouw lichamelijk handelen, jouw geest helpt herinneren wat je eerder hebt geleerd. Herhalen is nodig om daar bij te komen.

 

Daniël Velders

 

Meer weten over het Inzetbaar Trainingsprogramma? Kijk bij onze Trainingen.

Lees vooral verder

Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

De toekomst van de arbeidsmarkt in de zorg