Doorzaam heeft als missie om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren.

Doorzaam geloofd, net als wij, dat iedere uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk kan doen en kan blijven doen. 

 

Uitzendkrachten willen net als iedereen leuk en goed werk doen. Ze willen een volwaardig inkomen, zekerheid over voldoende werk en een toekomstperspectief. En dat geldt niet alleen voor nu, maar net zolang tot ze met pensioen gaan. Daarom is het belangrijk dat ze ook op hogere leeftijd nog gezond en competent genoeg zijn om aan de slag te gaan. 

Ook voor Inzetbaar is duurzame inzetbaarheid belangrijk. Zeker in de zorg, waar het werk lichamelijk en mentaal zwaar kan zijn. Daarom hebben wij een eigen trainingsprogramma opgezet met weerbaarheidstrainingen, kennissessies en intervisie (meer informatie hierover is te vinden op www.inzetbaar.nl/werkwijze). Ook bieden wij onze zorgprofessionals toegang tot een online academy, waar zij allerlei trainingen kunnen vinden die ze vanuit huis kunnen oppakken en uitvoeren. 

Dit is een basis die wij aan al onze zorgprofessionals meegeven en ook jaarlijks voor hen herhalen. Zo weten we zeker dat ze met vertrouwen aan het werk gaan en handelingsbekwaam keuzes kunnen maken. Belangrijk; voor ons en de klant, maar zeker ook voor de zorgprofessional. Zo behoudt de zorgprofessional regie en dat zorgt in vele gevallen weer voor werkplezier!

Ook Doorzaam ondersteund hierin met adviezen richting Inzetbaar en met Scholingsvouchers voor uitzendkrachten. Op dit moment is de derde aanvraagronde bezig en eindigt op 16 september a.s. Graag brengen wij dit bij u onder de aandacht!

Wat is een scholingsvoucher

De Scholingsvoucher is een vergoeding (tot een maximum van €500 excl. btw.) voor uitzendkrachten voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Met de Scholingsvoucher volgt de uitzendkracht een training, cursus of opleiding. De voucher is echt voor de uitzendkracht! Deze bepaalt dus zelf welke opleiding of training gevolgd gaat worden. Er moet wel een relatie zijn met het huidige of toekomstige werk.

De Scholingsvoucher is bedoeld voor het nemen van eigen regie, het verhogen van het opleidingsniveau, positieve leerervaring en de uitzendkracht breder inzetbaar te maken. Kortom voor het vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

Als uitzendorganisatie vraag je de Scholingsvouchers aan voor je uitzendkracht. Elke uitzendkracht heeft recht op 1 Scholingsvoucher per kalenderjaar. De uitzendkrachten die in een eerdere ronde een Scholingsvoucher hebben ontvangen, kun je in hetzelfde kalenderjaar niet meer aanmelden.

 

Hiernaast stap voor stap het proces scholingsvouchers uitgelegd.

 

Voor onze Inzetbaren geldt dat wij dit voor hen zullen aanvragen wanneer er interesse blijkt. Wij informeren de zorgprofessionals die hiervoor in aanmerking komen actief over en bij interesse zullen we, samen met hen het proces doorlopen. 

Zo hopen we dat iedere zorgprofessional vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk kan doen en kan blijven doen. Dat is voor ons het allerbelangrijkste!

Bron: https://www.doorzaam.nl/loopbaan/scholingsvouchers/

Lees vooral verder

Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

De toekomst van de arbeidsmarkt in de zorg