Kennissessie traumabehandeling – Lisette vertelt

Persoonlijke ervaring

Max Kloosterman, klinisch psycholoog, heeft onlangs een kennissessie bij Inzetbaar over traumabehandeling verzorgd. Medewerker Lisette Langendoen, deelnemer aan deze training, deelt graag haar ervaring.

Je krijgt inzichten in wat trauma doet met mensen, welke behandelingen er zijn en hoe je kunt reageren als iemand bezig is met verwerken van trauma.

Op 14 juni was er een kennissessie over traumabehandeling, gegeven door Max Kloosterman. Het was een inspirerende een intensieve sessie. Er was een PowerPoint, maar wat meer indruk maakte waren zijn verhalen en de manier waarop de sessie was ingedeeld. Zo werd er een verhaal voorgelezen van een patiënt van hem. Dit maakt onderdeel uit van de traumabehandeling.

Op een gegeven moment vroeg hij of er iemand was die een trauma had meegemaakt en bereid was om een korte imaginaire en in vivo exposure sessie te willen volgen. Ik heb aangegeven dat ik dat wel wilde doen. In totaal ben ik 3x voor de groep gaan zitten, om terug te gaan naar het trauma. De eerste keer vertelde ik wat het trauma was, met mijn ogen dicht, waardoor ik echt terugging naar het moment. De 2e en 3e keer ging ik terug naar een specifiek moment tijdens de gebeurtenis en herinnerde ik mij elke keer mee. Dit was best confronterend, omdat ik het idee had het allemaal al verwerkt te hebben.

 

“Dit was best confronterend, omdat ik het idee had het allemaal al verwerkt te hebben.”

Al met al raad ik iedereen aan om deze sessie, mocht het nog een keer gegeven worden, te volgen. Je krijgt inzichten in wat trauma doet met mensen, welke behandelingen er zijn en hoe je kunt reageren als iemand bezig is met verwerken van trauma.

Complimenten aan Max Kloosterman, die niet alleen de theoretische kant belichtte, maar ook duidelijke voorbeelden gaf uit de praktijk. En alle tijd nam om vragen te beantwoorden. Ook voor de nazorg die hij mij aanbood na de sessies.

Lisette Langendoen

Meerdere keren per jaar organiseert Inzetbaar inspiratie- of kennissessies en intervisies van een ochtend met altijd weer een actueel onderwerp voor medewerkers. Meer weten, kijk op trainingen bij Inzetbaar.

Lees vooral verder

Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

De toekomst van de arbeidsmarkt in de zorg